Välj rätt strap on

Så väljer du strap on

En perfekt strap-on dildosele är en som passar bra, känns bra, och ser bra ut. Strap-on selar finns i en mängd olika material och stilar, att välja rätt man kan vara lite knepigt. Här är några av de viktigaste skillnaderna mellan strap-ons:

Det finns tre saker att tänka på när man väljer en strap-on:

 • Midjan eller lår Strap-on
 • Jock Style eller G-String Strap On design
 • Strap-on Material
 • Avtagbar O-ring
 • Dimensionering

Vart vill du ha din strap-on?

De flesta strap-ons bärs bäst runt midjan. En del andra strap-ons går att bära på andra delar av kroppen. Lår selar kan vara väldigt roligt, och är bra för personer med smärta i nedre ryggen eller smärta i sina höfter.

En rem eller två?

 • Jock stil selar har två remmar som går runt rumpan och varje rem är justerbar. Jock stil selar tenderar att ge användaren mer kontroll och då känner de sig säkrare.
 • G-string designen har en rem som går mellan benen och runt rumpa. G-string tillåter bäraren att känna tyngden och rörelse i dildon mera.
 • Det finns även mångsidiga designerselar som kan vara både vara Jock stil eller G-string stil.

Strap-on material

 • De flesta strap-ons selar är tillverkade av läder. Dessa är i särklass de mest hållbara strap-ons som finns tillgängliga. Med rätt skötsel kan din lädersele hålla sig fin i många år.
 • Vinyl strap-ons är snygga för sin glänsande utseende skull och du kan lätt rengöra den.
 • Rubber Jock selen är gjord i gummi och är också lätt att rengöra. Den känns väldigt annorlunda på eftersom den inte ”andas” så som skinn och  andra naturliga material gör.
 • Slutligen finns även selar i nylon. För er som just börjat utforska strap-on sex kan nylon vara ett bra och billigt sätt att prova.

Löstagbara o-ring

Vissa strap-ons har ett permanent hål som en dildo kommer att glida igenom och stanna på plats på grund av utformningen av selen. Andra strap-on har flyttbara och utbytbara ”O” ringar. Fördelen med en avtagbar ring är att du kan ändra det för mycket stora eller mycket små dildos.

Storlekssortering

De flesta strap-ons finns i medelstora och stora storlekar. Kolla in de enskilda beskrivningarna för mer detaljerade mätningar, och om du har några frågor ska du alltid kontakta försäljaren innan du lägger din beställning.

Rätt strap on sexleksaker

När du ska ge dig in på strap-on sex är det viktigt du köper rätt strap-on. Det finns många modeller som inte kostar mer än ett par hundra men gör inte misstaget att köp en sån, kosta hellre på din strap-on ett par hundra till och få en bra strap-on.

Först måste du hitta en strap-on du tycker om, allt blir så mycket bättre då. Själva selen eller harnesken som den även kallas finns i mängder med olika material och du får känna dig fram till ett du gillar. Tänk på att selen ska sitta tight, men ändå skönt.

Här är vilka material vi tycker är skönast

1. Läder. Väldigt smidigt och känns bra mot kroppen.

2. Gummi. Skönt och sexigt men kan bli väldigt varmt.

3. Jeans. Härligt men svårt att hålla fräscht.

Köpa separat

Du kan köpa sele och dildo separat om du önskar, då får du precis vad du vill ha. I regel lite dyrare än paketpris. Dildos som har en böj framtill brukar föredras för dessa kommer åt mannens ”g-punkt” bäst.

Även dildos finns i mängder av olika utföranden och material. Tänk efter vad ni vill göra, till exempel kan det vara mycket upphetsande att suga av sin partners strap-on, smaken avgör vilket material ni vill ha.

Kolla in rekommenderade butiker och tips på strap on produkter på välkomstsidan.

En strap-on har så många användningsområden, såväl analt som vaginalt och oralt.

Glöm inte att köpa glidmedel för en härlig upplevelse!